Článek
Jednoduchá jablečná buchta na plech bez laktózy, lepku a bílého cukru. I když to pro někoho může znít až moc dietně, a tím pádem i bez chuti, opak je pravdou. Zdravý koláč je z kokosové mouky a kokosového cukru. Je velmi chutný a vláčný je po přesnídávce.
Postup
01.
Začněte tím, že smícháte kokosovou mouku s kokosovým cukrem, skořicí a práškem do pečiva. Koláč bude díky kokosové mouce bohatší na zdraví prospěšnou vlákninu. Kokosový cukr má zase oproti řepnému a třtinovému cukru o něco méně kalorií i sacharidů – a to se počítá.
02.
Do směsi přilijte asi 100 g jablečné přesnídávky (vyberte nedoslazovanou, abyste se vyhnuli cukru navíc), vejce a kokosový olej (je-li tuhý, rozpusťte ho). Těsto dobře promíchejte. Jak vyrobit domácí přesnídávku bez cukru?
03.
Těsto rozprostřete do formy vyložené pečicím papírem a na něj rozložte jablko nakrájené na menší kostičky (kostky jablek můžete předem smíchat s trochou skořice).
04.
Jablečný koláč pečte v předem vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Před podáváním ho můžete lehce poprášit moučkovým cukrem.
Máte rádi tradiční moučníky s jablky? Vyzkoušejte nejlepší křehký koláč na plech s jablky nebo nepečený jablečník ze sušenek.