Článek
Postup
01.
Hnědý cukr, prosátou hladkou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, koření a sůl zamíchejte v míse. Jednu hrst pekanových ořechů nasekejte a také je zamíchejte do sypké směsi.
02.
V jiné míse smíchejte obsah malé skleničky dýňového pyré s vejci, rozpuštěným máslem a mlékem.
03.
Nyní sypkou směs postupně ruční metlou zašlehejte do tekuté směsi. Vznikne těsto, které nalijte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na chlebíček. Na povrch dejte zbytek ořechů vcelku.
04.
Dýňový chlebíček dejte péct do předehřáté trouby na 170 stupňů na cca 30 minut. Pak ho opatrně vyklopte a nechte zchladnout na drátěné mřížce.
Zkuste také jablečný chlebíček se skořicí a ořechy nebo nadýchaný makový chlebíček s citronovou kůrou. A jestli milujete tuto oranžovou podzimní zeleninu, zkuste i některý z dalších receptů z dýní.