Článek
V chladných dnech se přikláníte k potravinám a pokrmům, které vás zahřejí. Jablka jsou ideální pro přípravu zimních dobrot. Horká, na másle opečená, dochucená skořicí, třtinovým cukrem a vanilkou zahřejí na těle i na duši. Pečená jablka zase můžete naplnit krémem podle chuti.
Pečená jablka
Na 4 porce budete potřebovat: 4 jablka, 1 lžičku másla, 250 g mascarpone, 3 lžíce karamelového salka, hrst nasekaných ořechů, 2 lžičky rozinek, 2 lžičky brusinek, ¼ lžičky drcené vanilky, skořici na posypání
Postup: Jablka omyjte a vyjměte jádřinec a částečně je vydlabejte. Dovnitř dejte trochu másla, vložte je do máslem vytřeného pekáčku a pečte je asi 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Mezitím připravte krém. Do mascarpone vmíchejte karamelové salko, vanilku, rozinky a brusinky. Ořechy nasekejte nadrobno a opražte je na suché pánvi. Jablka naplňte krémem, posypte ořechy a skořicí.
Tip: Jablka budou fantastická, když je na závěr polejete horkým karamelem.
Milujete horké dezerty? Pak ještě vyzkoušejte sladké noky nebo dýňové lívanečky? A co se pustit do palačinek s pomerančovým sirupem?