Článek
Postup
01.
Předehřejte troubu na 180 °C a menší pekáček (o rozměrech maximálně 20 × 30 cm) vyložte papírem na pečení.
02.
03.
Poté do směsi po jednom zašlehejte i vejce a brynzovou hmotu vlijte do připraveného pekáčku. Pečte v předehřáté troubě 20–25 minut, až hmota zezlátne a zpevní.
04.
Koláč nechte chvíli odležet a podávejte pokrájený na menší čtverce. Nejlíp chutná ještě vlahý s miskou dobrého salátu.
Tip: K brynze se skvěle hodí čerstvý kopr, když ho máte rádi, použijte ho jako zelené zdobení. Nebo při servírování přidejte nasekanou pažitku, petrželku či nať zelené cibulky.
Dáváte přednost sladké snídani? Zkuste pečenou ovesnou kaši podle výživové specialistky nebo citronové lívance bez kynutí.