Článek
01.
Začněte tím, že oškrábete brambory a nakrájíte na střední kostičky. Párky nakrájejte na kolečka a cibuli najemno.
02.
V hrnci na oleji orestujte cibuli, přidejte párky a nechte chvíli opékat. Poté přidejte nakrájené brambory, které orestujte ze všech stran.
03.
Nyní přidejte kmín, mletou sladkou papriku, pepř, sůl a lehce zarestujte (je třeba dávat pozor, aby se paprika nespálila). Směs zalijte vodou, přidejte bobkový list a nové koření a nechte 20 minut dusit pod poklicí.
04.
Na závěr přidejte fazole a nechte lehce provařit. Guláš zahustěte škrobem rozmíchaným v troše vody.
05.
Guláš dochuťte utřenými stroužky česneku, sušenou majoránkou a ozdobte čerstvými bylinkami. Guláš podávejte s čerstvým pečivem.
Vyzkoušejte i další typy gulášů, třeba pravý hospodský nebo segedínský.