Hlavní obsah
4,0
(3)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Mleté maso má u vás doma vždycky úspěch? Vykouzlete z něj večeři nebo pikantní pohoštění pro návštěvu v mexickém stylu. Stačí vám k tomu jen pár ingrediencí a několik minut!

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 300 g hovězího mletého masa
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 ks chilli papričky
  • 100 ml vody
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky čerstvého oregana
  • 1 lžička celého římského kmínu
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžičky cukru
  • 1 ks bobkového listu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 100 g sterilované kukuřice
  • 1 balení nachos
Článek

Postup

01.

Začněte s pálivou složkou. Chilli papričky, ať už jsou čerstvé (ty ale musíte nejprve zbavit zrníček) nebo nakládané, vložte do mixéru, zalijte 100 ml vody a rozmixujte je na pálivou vodičku.

02.

Cibuli nakrájejte na jemno a česnek na plátky. Do hlubší pánve dejte rozpálit olej. Cibuli vhoďte do pánve a krátce ji opečte. Do pánve přidejte česnek, promíchejte, a doplňte i mleté maso. Osolte a opepřete.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

03.

Maso by mělo být zatažené a trochu do šeda. Posypte směs oregánem, římským kmínem, cukrem, přidejte celý bobkový list a vše dobře promíchejte.

04.

Základ posypte moukou a dodejte i protlak (případně kečup) pro barvu. Mouka by se za chvíli měla začít lepit na směs a ta by měla mírně houstnout.

05.

Přisypte přecezenou kukuřici. Pak nalijte do pánve vývar, také chilli vodičku a na plný výkon vařiče vše nechte probublávat a odpařovat.

06.

Vznikne hustá pikantní směs, která jde nabírat do trojúhelníčků nachos anebo potírat na topinky nebo ukrývat do tortil.

Související témata:

Načítám