Článek
Postup
01.
Začněte s pálivou složkou. Chilli papričky, ať už jsou čerstvé (ty ale musíte nejprve zbavit zrníček) nebo nakládané, vložte do mixéru, zalijte 100 ml vody a rozmixujte je na pálivou vodičku.
02.
Cibuli nakrájejte na jemno a česnek na plátky. Do hlubší pánve dejte rozpálit olej. Cibuli vhoďte do pánve a krátce ji opečte. Do pánve přidejte česnek, promíchejte, a doplňte i mleté maso. Osolte a opepřete.
03.
Maso by mělo být zatažené a trochu do šeda. Posypte směs oregánem, římským kmínem, cukrem, přidejte celý bobkový list a vše dobře promíchejte.
04.
Základ posypte moukou a dodejte i protlak (případně kečup) pro barvu. Mouka by se za chvíli měla začít lepit na směs a ta by měla mírně houstnout.
05.
Přisypte přecezenou kukuřici. Pak nalijte do pánve vývar, také chilli vodičku a na plný výkon vařiče vše nechte probublávat a odpařovat.
06.
Vznikne hustá pikantní směs, která jde nabírat do trojúhelníčků nachos anebo potírat na topinky nebo ukrývat do tortil.