Článek
Kuřecí maso, sušená rajčata, špenát, šťouchané brambory – to je kombinace, která musí chutnat báječně, a je vcelku jedno, v jaké je zrovna podobě. Klára se rozhodla upéct roládky z kuřecích prsou – jsou rychle hotové, na talíři vypadají skvěle a ještě lépe chutnají. Jste připraveni? 3, 2, 1, teď – vaření hlavního chodu, který máte za půl hodiny hotový, právě začíná!
Na 2 porce potřebujete: 2 větší kuřecí prsa, hrst sušených rajčat, 200 g čerstvého špenátu, 150 g anglické slaniny, sůl, pepř, 6 brambor, 100 ml mléka, hrst čerstvého tymiánu a oregana, 2 lžíce olivového oleje, trochu vody na podlití, 4 párátka
00:00 – Brambory oškrábejte, omyjte, nakrájejte na stejně velké kousky a dejte vařit do studené osolené vody.
05:00– Troubu dejte hřát na 200 °C a začněte připravovat maso. Prsa rozkrojte na půlku a důkladně je rozklepejte na slabé plátky. Maso nasolte a opepřete a začnete tvořit rolády – položte plátek slaniny, na něj kuřecí maso a doprostřed sušená rajčata nebo hrstičku špenátu, množství se nedá přesně určit, záleží na velikosti masa. Rolády zamotejte, upevněte párátkem a vyskládejte do pekáčku.
13:00 – Bylinky nasekejte nahrubo a roládky v pekáčku jimi bohatě posypejte ze všech stran. Polejte je trochou oleje a podlejte asi centimetrem vody. Dejte péct na 15 minut.
17:00– Počkejte, až se brambory uvaří. Když jsou uvařené úplně do měkka, trochu je rozmačkejte, přidejte mléko pokojové teploty a promíchejte. Zbylý špenát nasekejte a vmíchejte k bramborám.
28:00 – Maso vyndejte z trouby, brambory dejte na talíř, přidejte jedno maso plněné rajčaty, jedno plněné špenátem a přelejte trochou výpeku.
Co budete vařit o víkendu? Inspirujte nás!
A vaříte rádi? Pak neváhejte a přihlaste se do souboje receptů! Stačí napsat e-mail na adresu klara.strihavkova@prozeny.cz.