Hlavní obsah
4,8
(4)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Dýně hokkaidó dozrávají na nejedné zahrádce. A kdo ji nemá, určitě nějakou oranžovou krásku zmerčil v regálech obchodů. Co s ní? Zkuste omáčku na těstoviny. Je skoro bez práce, a navíc za chviličku!

25 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks dýně
  • 3 ks šalotky
  • 150 g anglické slaniny
  • 6 lžic rostlinného oleje
  • 500 ml vody
  • 400 g těstovin
  • 1 svazek listové petržele
  • 100 g parmazánu
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Šalotky očistěte a nakrájejte najemno. Pokud je nemáte zrovna po ruce, nahraďte je bílou nebo červenou cibulí, poslouží stejně dobře.

02.

Připravte si slaninu. Stačí ji nakrájet na menší kostičky. V hlubší pánvi rozpalte olej. Na 3 lžících oleje zlehka začněte smažit cibulku. Dýni omyjte, očistěte, rozpulte a lžící vydlabejte semínka.

03.

Do pánve přihoďte slaninu. Dýni začněte krájet na kostičky o velikosti asi 1x1 centimetr. Postupně kousky můžete vždy přidávat do pánve.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

04.

Máte nakrájeno a ruce plné mozolů? Za námahu tahle omáčka stojí! Dýni zalejte uvedeným množstvím vody, plotnu nastavte na mírný plamen a dýni vařte doměkka.

05.

Vedle do hrnce nalejte vodu na vaření těstovin. Bohatě ji osolte a doplňte ji zbytkem oleje (voda na těstoviny by prý měla být slaná jako moře). Do vroucí vody nasypte těstoviny a vařte je dle návodu uvedeném na obalu, příprava těch našich trvala 6 minut.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

06.

Nasekejte petrželku a parmezán (pokud ho máte vcelku) nastrouhejte najemno. Dýni v hrnci rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Omáčku s kousky dochuťte solí a pepřem.

07.

Těstoviny v talířích přelejte omáčkou, posypte nasekanou petrželkou, nastrouhaným parmezánem a podávejte.

Související témata:

Načítám