Článek
Postup
01.
Šalotky očistěte a nakrájejte najemno. Pokud je nemáte zrovna po ruce, nahraďte je bílou nebo červenou cibulí, poslouží stejně dobře.
02.
Připravte si slaninu. Stačí ji nakrájet na menší kostičky. V hlubší pánvi rozpalte olej. Na 3 lžících oleje zlehka začněte smažit cibulku. Dýni omyjte, očistěte, rozpulte a lžící vydlabejte semínka.
03.
Do pánve přihoďte slaninu. Dýni začněte krájet na kostičky o velikosti asi 1x1 centimetr. Postupně kousky můžete vždy přidávat do pánve.
04.
Máte nakrájeno a ruce plné mozolů? Za námahu tahle omáčka stojí! Dýni zalejte uvedeným množstvím vody, plotnu nastavte na mírný plamen a dýni vařte doměkka.
05.
Vedle do hrnce nalejte vodu na vaření těstovin. Bohatě ji osolte a doplňte ji zbytkem oleje (voda na těstoviny by prý měla být slaná jako moře). Do vroucí vody nasypte těstoviny a vařte je dle návodu uvedeném na obalu, příprava těch našich trvala 6 minut.
06.
Nasekejte petrželku a parmezán (pokud ho máte vcelku) nastrouhejte najemno. Dýni v hrnci rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Omáčku s kousky dochuťte solí a pepřem.
07.
Těstoviny v talířích přelejte omáčkou, posypte nasekanou petrželkou, nastrouhaným parmezánem a podávejte.