Článek
Postup
01.
Troubu rozpalte na 190 stupňů Celsia.
02.
Petržel očistěte, oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky, které rozprostřete po plechu s pečicím papírem. Potřete je olivovým olejem a posypejte solí. Plech s petrželí dejte do trouby.
03.
V pánvi rozehřejte olej a kuřecí prso nakrájíte na malé kousky. Osolte je, opepřete a hoďte do pánve, aby se zatáhly. K nim můžete položit i snítku tymiánu.
04.
Mezitím cibuli nakrájejte nadrobno, lilek na kostičky a česnek na plátky. Přidejte je do pánve a nechte je změknout.
05.
Snítku tymiánu ze směsi odstraňte, zato do pánve nalijte rajčata a nezapomeňte ani na kmín, pepř a sůl. Směs by se teď měla pořádně prohřát.
06.
Vyndejte z trouby plech s petrželí a každý plátek obraťte, aby se propekl i z druhé strany. Na plechu si také utvořte místo pro 4 plátky pečiva, které na něj položte.
07.
Na každý z plátků chleba rozdělte topinkovou směs, přeložte ji plátkem prosciutta, přidejte snítku tymiánu (vypadá efektně, případně ji nahraďte sekaným tymiánem) a nakonec i čedar. Topinky teď ještě nechte pár minut v troubě dopéct.
08.
Podávejte s křupavou petrželí namáčenou v zakysané smetaně.