Článek
Chutnají jen tak z pánve s čerstvým chlebem, ale pikantní fazole si můžete připravit i do tortilly. Poklaďte je čerstvou zeleninou, přidejte fazolovou směs, hrst nastrouhaného čedaru a zatočte. Tak podle nás vypadá ideální svačina třeba na výlet!
Pikantní fazole s chorizem
Na 4 porce budete potřebovat: 800 g tmavých nebo bílých konzervovaných fazolí, 1 červenou papriku, 1 chilli papričku, 1 lžíci rajského protlaku, 1 klobásu chorizo nebo jinou pikantní klobásu, 1 cibuli, olej, sůl, pepř
Postup: Cibuli nakrájejte nadrobno a krátce ji opečte na oleji. Do pánve přidejte nakrájenou klobásu, na proužky nakrájenou papriku, na drobno nasekanou chilli papričku a rajský protlak. Směs opékejte několik minut, pak do ní vmíchejte fazole i s trochou nálevu, osolte a opepřete. Vše ještě prohřejte a podávejte s čerstvým chlebem s křupavou kůrkou.
Tip: Fazole budou chutnat i s malými, dozlatova opečenými párečky.
Luštěniny jsou zdravé, levné a připravíte z nich mnoho výborných jídel. Už jste vyzkoušeli pikantní polévku z červené čočky nebo fazolový burger?
A jaké dobroty s fazolemi máte rádi vy?