Článek
Čočkové placičky jsou ideálním pokrmem pro ty, kteří nemusí mít za každou cenu každý den maso, a přesto se nechtějí ošidit jen zeleninou, po které budou do hodiny hladoví jako vlci. Placičky můžete podávat s oblíbeným salátem, ale chutnají výborně i s bramborovou kaší!
Placičky z červené čočky
Na 4 porce budete potřebovat:1 hrnek červené čočky, 1 lžičku kari koření, 1 cibuli, 2 lžíce ovesných vloček, hrst nasekaného koriandru, sůl, pepř, špetku mletého římského kmínu, strouhankou na obalování, olej na smažení
Postup: Čočku opláchněte a uvařte podle návodu, může být i mírně rozvařená. Pak ji slejte, dejte do mísy a přidejte ovesné vločky, nadrobno nasekanou cibuli, kari, koriandr, římský kmín, sůl a pepř. Směs důkladně promíchejte a nechte chvíli stát. Z uleželé směsi vytvarujte placičky, obalte je ve strouhance a na oleji je opečte dozlatova a do křupava. Placičky skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk a podávejte.
Tip: Placičky můžete připravit i v troubě bez zbytečného smažení. Poskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte je dozlatova.
Máte slabost pro luštěniny? Jaké dobroty z nich připravujete?
Luštěniny jsou levné, chutné, plné zdraví prospěšných látek a dávají v kuchyni prostor k experimentům. Vyzkoušejte tři skvělé tipy z cizrny nebo méně známou, přesto velmi chutnou černou čočku!
Máte slabost pro luštěniny? Jaké dobroty z nich připravujete?