Článek
Postup
01.
Základ je vlastně stejný jako na houbové rizoto. Cibuli nakrájejte najemno a zpěňte ji na lžíci másla. Když zesklovatí, přidejte rýži a nechte ji také lehce zpěnit. Podlijte vínem, nechte odpařit a po naběračkách přidávejte horký vývar. Vždy, když se tekutina do rýže vstřebá, přilijte další. Zároveň s první naběračkou vývaru vše osolte, opepřete a přidejte 2 menší hrsti sušených hub. Když vývar spotřebujete a rýže je tak akorát na skus měkká, odstavte ji z plotny a nechte vychladnout.
02.
V misce prošlehejte vajíčko, do hlubokého talíře nasypte strouhanku a v kastrolu nebo hluboké pánvi rozpalte dostatečnou vrstvu oleje na smažení. Ze zchladlé rýžové směsi tvořte v dlaních koule, které obalte ve vajíčku, a následně ve strouhance (chcete-li je mít extra křupavé, použijte místo klasické japonskou panko strouhanku). Smažte v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova a nechte okapat na mřížce nebo papírové utěrce.
Tip: Jako dip se hodí třeba rajčatové sugo s bazalkou (jak na sugo najdete v receptu na italskou pizzu).
Láká vás tahle italská smažená pochoutka, nebo si necháte zajít chuť?