Článek
Jak si poradit se správnou vaječnou omeletou, vás už před časem učil šéfkuchař Martin Bušek. V článku Škola vaření: Umíte uvařit vejce je vše do detailů popsané, takže nyní jen stručně:
- Nešlehejte metličkou, jen vejce krátce vidličkou promíchejte, aby se spojila.
- Vajíčka nalijte na pánev, nechte pár vteřin, a poté do omelety zasáhněte vařečkou tak, že tekutá vajíčka promícháte vždy od krajů ke středu.
- Pak už stačí jen pár minutek na dojití a můžete podávat.
- Celou omeletu na pánvi neotáčejte.
- Pokud ji chcete mít opravdu krásně nadýchanou, strčte ji s pánví do trouby.
- Někdo dělá omelety tak, že směs připraví ze žloutků a tu poté promíchá s ušlehanými bílky. Také varianta!
A teď už pojďte vařit.
A jak děláte omelety vy?