Hlavní obsah
3,2
(40)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Jarní počasí vyloženě láká k tomu trávit co nejvíc času venku, což se pro leckoho vylučuje s časem stráveným v kuchyni. Tenhle recept ale připravíte bez zbytečného nádobí za půl hodiny a rodina si rozhodně nebude připadat odbytá.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks vepřové kotlety
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 ks jablek
  • 2 ks cibule
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 4 lžíce balzamikového octa
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce listové petržele
Článek

Postup

01.

Kotlety naklepejte paličkou na maso a na krajích po obvodu několikrát nařízněte, aby se maso při restování nekroutilo. Plátky naklepaného masa z obou stran osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte trochu oleje a maso na něm z obou stran opečte dozlatova. Pak jej vyjměte.

02.

Než se maso opeče, nakrájejte jablka zbavená jádřinců i cibuli na tenké měsíčky. Jablka vzhledem k použití balzamika vybírejte spíš sladší. Do výpeku podle potřeby přidejte trochu tuku, přidejte špetku tymiánu a jablka s cibulí na něm opékejte, dokud nezačnou na krajích zlátnout. Pak zalijte několika lžícemi balzamika a nechte zredukovat.

03.

Dejte zpět maso a nechte prohřát. Odstavte z plotny a vmíchejte studené máslo, které spolu s výpekem vytvoří krémovitou jemnou omáčku.

04.

Podávejte posypané jemně nasekanou petrželí třeba se šťouchanými bramborami.

Jaká je vaše oblíbená minutková úprava vepřového masa?

Načítám