Článek
Postup
01.
Kotlety naklepejte paličkou na maso a na krajích po obvodu několikrát nařízněte, aby se maso při restování nekroutilo. Plátky naklepaného masa z obou stran osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte trochu oleje a maso na něm z obou stran opečte dozlatova. Pak jej vyjměte.
02.
Než se maso opeče, nakrájejte jablka zbavená jádřinců i cibuli na tenké měsíčky. Jablka vzhledem k použití balzamika vybírejte spíš sladší. Do výpeku podle potřeby přidejte trochu tuku, přidejte špetku tymiánu a jablka s cibulí na něm opékejte, dokud nezačnou na krajích zlátnout. Pak zalijte několika lžícemi balzamika a nechte zredukovat.
03.
Dejte zpět maso a nechte prohřát. Odstavte z plotny a vmíchejte studené máslo, které spolu s výpekem vytvoří krémovitou jemnou omáčku.
04.
Podávejte posypané jemně nasekanou petrželí třeba se šťouchanými bramborami.
Jaká je vaše oblíbená minutková úprava vepřového masa?