Hlavní obsah
3,0
(140)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Do sezony okurek nakládaček daleko, spíž prázdná a kupované okurky vám nejedou? Zkuste sladkokyselou rychlovku z obyčejných salátovek! V chladu vydrží i měsíc a jsou k těm nakládaným příjemnou obměnou.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 skleničky
  • 2 ks salátové okurky
  • 1 ks cibule
  • 1 hrnek bílého vinného octa
  • 1 lžíce soli
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 3 lžičky hořčičných semínek
  • 3/4 lžičky mleté kurkumy
  • 2 lžíce čerstvého kopru
  • 1/2 lžičky chilli
Článek

Postup

01.

Ocet (vinný nebo jablečný) přiveďte s hrnkem vody, solí, cukrem, hořčičným semínkem, kurkumou a chilli (lze vynechat)  k varu a stáhněte z ohně. Vmíchejte nasekaný kopr.

02.

Okurky pokrájejte na tenké plátky, cibuli na půlkolečka, promíchejte a rozdělte do vymytých a vroucí vodou vypláchnutých sklenic. Zalijte teplým lákem tak, aby bylo vše ponořené, a schovejte do chladu.

03.

Ochutnat můžete už druhý den – okurky budou postupně měknout. V lednici vydrží asi měsíc a použít je můžete všude tam, kde byste si dali klasické naložené.

Foto: Eva Malúšová

Naložené salátové okurky jsou perfektní alternativou těch klasických zavařovanýchFoto: Eva Malúšová

Jíte kyselé okurky i na kocovinu, máte na ni nějaký lepší recept, nebo se vás vůbec netýká?

Související témata:

Načítám