Hlavní obsah
3,1
(240)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Hledáte jednoduchý a rychlý recept na tvarohové knedlíky? Máme pro vás jeden ověřený, který se povede vždy. Knedlíky můžete naplnit třeba jako my jahodami, skvěle chutnat budou i s malinami nebo meruňkami.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 knedlíčků
Na těsto
  • 200 g polohrubé mouky
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 50 g másla
  • 3 ks žloutků
  • 1 špetka soli
Na náplň
  • 12 ks čerstvých jahod
Na ozdobu
  • 1 hrst strouhanky
  • 3 lžíce cukru
Článek

Postup

01.

Začněte tím, že si dáte vařit hrnec s lehce osolenou vodou.

02.

Na pracovní desku si prosejte mouku, do které dejte následně 3 žloutky, tvaroh, špetku soli a předem rozpuštěné máslo. Vše smíchejte a vypracujte nelepivé těsto.

03.

Těsto rozválejte do tvaru čtverce nebo obdélníku a rozkrájejte na 12 stejně velkých čtverečků. Do nich následně balte větší čerstvé jahody.

04.

Vytvarované plněné knedlíky vařte po dobu 10 až 12 minut. Hotové knedlíky by měly vyplavat na hladinu.

05.

Smíchejte strouhanku a cukr a nasypte na rozehřátou pánev. Chvíli opékejte, dokud nezačne cukr karamelizovat a strouhanka zlátnout. Hlídejte, aby karamelizovaný cukr neměl hodně tmavou barvu, to by zhořknul.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Jahodové knedlíky k české kuchyni neodmyslitelně patříFoto: Viktorie Hrazdílková

06.

Ještě horké uvařené knedlíky obalte v křupavé karamelizované strouhance. Podávejte ihned posypané zbylou strouhankou.

Související témata:

Načítám