Článek
Postup
01.
Začněte tím, že si dáte vařit hrnec s lehce osolenou vodou.
02.
Na pracovní desku si prosejte mouku, do které dejte následně 3 žloutky, tvaroh, špetku soli a předem rozpuštěné máslo. Vše smíchejte a vypracujte nelepivé těsto.
03.
Těsto rozválejte do tvaru čtverce nebo obdélníku a rozkrájejte na 12 stejně velkých čtverečků. Do nich následně balte větší čerstvé jahody.
04.
Vytvarované plněné knedlíky vařte po dobu 10 až 12 minut. Hotové knedlíky by měly vyplavat na hladinu.
05.
Smíchejte strouhanku a cukr a nasypte na rozehřátou pánev. Chvíli opékejte, dokud nezačne cukr karamelizovat a strouhanka zlátnout. Hlídejte, aby karamelizovaný cukr neměl hodně tmavou barvu, to by zhořknul.
06.
Ještě horké uvařené knedlíky obalte v křupavé karamelizované strouhance. Podávejte ihned posypané zbylou strouhankou.