Hlavní obsah
4,1
(10)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Jednoduché, rychlé, levné a lehké. Takové jsou těstoviny s petrželovým pestem. Pěkně zasytí, ale přitom vás nijak neznehybní. Pokud si je chcete ještě vylepšit a udělat je vydatnější, přidejte plátek pečeného kuřecího masa.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g těstovin
  • 4 hrsti listové petržele
  • 1 hrst mandlí
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 6 lžic parmazánu
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Stroužek česneku oloupejte. Do mixovací nádobky dejte petrželku, přidejte česnek, olej, polovinu parmazánu a mandle a vše rozmixujte na pesto. 

02.

Těstoviny uvařte podle návodu. Můžete použít špagety, široké nudle nebo jiné tvary, které máte v oblibě.

Tip: Chcete si dát záležet? Udělejte si domácí široké nudle naslano.

03.

Hotové těstoviny slijte, dejte do mísy a přidejte petrželové pesto. Promíchejte, podle chuti můžete ještě osolit a opepřit. Těstoviny na talíři posypejte zbylým parmazánem.

Tip: Chcete změnu? Do jídla můžete přidat na kousky nakrájená sušená rajčata nebo plátek opečeného kuřecího masa.

Máte dost petrželky? Tak ji využijte! Neobejdou se bez ní turecká pikantní vajíčka yumurta piyazi ani osvěžující salát tabouleh z bulguru.

Související témata:

Načítám