Článek
Postup
01.
Stroužek česneku oloupejte. Do mixovací nádobky dejte petrželku, přidejte česnek, olej, polovinu parmazánu a mandle a vše rozmixujte na pesto.
02.
Těstoviny uvařte podle návodu. Můžete použít špagety, široké nudle nebo jiné tvary, které máte v oblibě.
Tip: Chcete si dát záležet? Udělejte si domácí široké nudle naslano.
DOMÁCÍ PESTO JE RYCHLE HOTOVÉ A OZDOBÍ KAŽDÉ JÍDLO
03.
Hotové těstoviny slijte, dejte do mísy a přidejte petrželové pesto. Promíchejte, podle chuti můžete ještě osolit a opepřit. Těstoviny na talíři posypejte zbylým parmazánem.
Tip: Chcete změnu? Do jídla můžete přidat na kousky nakrájená sušená rajčata nebo plátek opečeného kuřecího masa.
Máte dost petrželky? Tak ji využijte! Neobejdou se bez ní turecká pikantní vajíčka yumurta piyazi ani osvěžující salát tabouleh z bulguru.