Článek
Hledáte ideální moučník, kterým oslníte i nečekanou návštěvu nebo si ho bez dlouhého stání v kuchyni zvládnete připravit i ve všední den? Právě jste našli svůj recept.
Postup
01.
Do mísy prosejte mouku. Přidejte na kousky pokrájenou heru a tvaroh. Vše důkladně promíchejte a vypracujte hladké těsto bez hrudek.
Tip: Heru volte máslovou nebo ji úplně nahraďte máslem klasickým.
02.
Těsto zabalte do fólie a nechte ho chvilku odpočinout v chladu. Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
03.
Vychladlé těsto vyválejte na plát o výšce půl centimetru. Pak z něj krájejte čtverečky o velikosti asi 6 × 6 cm.
04.
Na každý dejte půl lžíce povidel. Pak těsto přehněte, aby vznikl šáteček. Okraje pevně přimáčkněte, aby se náplň při pečení neuvolnila.
05.
Šátečky vyskládejte na plech a pečte je 15 minut. Po upečení pečivo poprašte moučkovým cukrem.
Zkuste také šátečky z listového těsta s mascarpone a jahodami nebo kynuté s hruškovou náplní.