Hlavní obsah
3,1
(365)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Je to k neuvěření, ale na tuhle sladkou dobrotu potřebujete jen 5 věcí. Během chvilky vám pak kuchyň provoní slaďounké a křupavé šátečky, které se rozplývají na jazyku.

40 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
20 šátečků
Těsto
  • 250 g hladké mouky
  • 250 g hery
  • 250 g měkkého tvarohu
K dokončení
  • 10 lžic švestkových povidel
  • 2 lžíce cukru moučka
Článek

Hledáte ideální moučník, kterým oslníte i nečekanou návštěvu nebo si ho bez dlouhého stání v kuchyni zvládnete připravit i ve všední den? Právě jste našli svůj recept.

Postup

01.

Do mísy prosejte mouku. Přidejte na kousky pokrájenou heru a tvaroh. Vše důkladně promíchejte a vypracujte hladké těsto bez hrudek.

Tip: Heru volte máslovou nebo ji úplně nahraďte máslem klasickým.

02.

Těsto zabalte do fólie a nechte ho chvilku odpočinout v chladu. Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem.

03.

Vychladlé těsto vyválejte na plát o výšce půl centimetru. Pak z něj krájejte čtverečky o velikosti asi 6 × 6 cm.

04.

Na každý dejte půl lžíce povidel. Pak těsto přehněte, aby vznikl šáteček. Okraje pevně přimáčkněte, aby se náplň při pečení neuvolnila. 

05.

Šátečky vyskládejte na plech a pečte je 15 minut. Po upečení pečivo poprašte moučkovým cukrem.

Energetická hodnota celkem - 20 šátečků
Energie14 081,5 kJ
Bílkoviny59,5 g
Tuky183,25 g
Sacharidy361,7 g
Sůl0,61 g
SAFA85,95 g
Vláknina13 g
Cukry177,6 g

Načítám