Článek
Postup
01.
Začněte tím, že dejte vařit oloupané brambory do osolené vody a troubu zapněte na 200 °C. Pak se pusťte do přípravy ragú. Na troše oleje zpěňte jemně nakrájenou cibuli a přidejte nastrouhanou mrkev. Pak vložte mleté maso a restujte tak dlouho, až se rozpadne a nebude držet v hrudkách. Dochuťte solí, pepřem, rozmarýnem, tymiánem a worcesterem. Nakonec přidejte rajčatový protlak, podle potřeby trochu podlijte vodou a nechte pod poklicí dusit, dokud nedoděláte bramborovou kaši.
DUŠENÉ MASO NA PODZIM ZAHŘEJE A DODÁ SÍLU
02.
Uvařené brambory slijte a rozšťouchejte na kaši. Přidejte horké mléko, na kostky nakrájené studené máslo a metličkou vyšlehejte dohladka. Ochuťte muškátovým oříškem a podle potřeby ještě osolte. Vmíchejte nastrouhaný sýr a jogurt.
03.
Masové ragú rozprostřete na dno zapékací misky, navrch naneste bramborovou kaši a dejte na asi dvacet minut zapéct do trouby.
Zapékáte maso pod bramborovou kaší či bramborami, nebo jste to ještě nezkoušeli?