Článek
Postup
01.
Ve velké pánvi nebo woku rozpalte trochu oleje a zprudka na něm opečte mleté maso (hodí se krůtí, kuřecí, vepřové i hovězí). Vařečkou ho rozdělujte na kousky. Mezitím pokrájejte jarní cibulku na kolečka, trochu zelené natě nechte na ozdobu, a když je maso opečené hezky dozlatova, přihoďte ji spolu s kari pastou nebo kořením do pánve.
NEJLEPŠÍ RECEPTY NA ZDRAVÉ RYCHLÉ VEČEŘE
02.
Nechte koření chvilku rozvonět, přidejte kokosové mléko, sójovou omáčku a asijské nudle (vaječné, rýžové či soba), podle potřeby přidejte i trochu vody a sůl a nudle v omáčce otáčejte, až změknou. Vmíchejte arašídové máslo, špenát a šťávu z půlky až celé limetky nebo citronu a nechte prohřát. Vyzkoušet můžete i domácí nudle bez strojku biang-biang!
03.
Podávejte posypané odloženou cibulkou, nasekanými arašídy nebo čerstvým koriandrem a přiložte plátek limetky.
Chcete mít uvařeno do 20 minut? Zkuste i rychlé nudle s mletým vepřovým po asijsku, rychlé mongolské hovězí jako čína nebo krémové vajíčkové kari.