Článek
Postup
01.
Nejprve si připravte všechny suroviny, pak je budete jen postupně přidávat do pánve. Cibuli pokrájejte na proužky, zázvor nasekejte nadrobno a zeleninu očistěte (dala jsem růžičkovou kapustu, ale hodí se i hlávková nebo jiný druh zeleniny, který máte rádi a je zrovna v sezoně: mrkev, paprika, brokolice, řapíkatý celer, bok čoj, lilek nebo třeba cuketa).
02.
Nudle se špetkou soli zalijte na pár minut vroucí vodou nebo je jinak připravte podle návodu na obalu.
03.
Ve velké pánvi nebo woku rozehřejte olej, vhoďte na něj cibuli, zázvor a chilli dle chuti a restujte doměkka.
04.
Přidejte maso a zprudka ho ze všech stran opečte, aby se zatáhlo. Vmíchejte koření pěti vůní (voňavá směs badyánu, skořice, hřebíčku, fenyklu a pepře), zeleninu, nasekaný česnek a sůl a za občasného míchání ještě asi 10 minut při vysoké teplotě restujte, až jsou kapustičky na skus měkké.
05.
Do masové směsi vmíchejte scezené nudle, dochuťte sójovou omáčkou, případně posypejte nasekanou jarní cibulkou a ihned podávejte.
Tip: Jestli chcete, aby si kapustičky uchovaly hezky zelenou barvu a nezešedly, před použitím je blanšírujte: odřízněte z nich košťálek, oloupejte špinavé svrchní lístky, rozpulte a na minutu vhoďte do osolené vroucí vody. Poté je rychle sceďte a ihned zchlaďte ledovou vodou. Krásně tak zezelenají a v jídle vypadají mnohem lépe.
Co vaříte, když máte chuť na teplou večeři, ale nechcete jí obětovat více než 20 minut?