Hlavní obsah

Rychlé maso k večeři? Kotlety s křupavou posypkou z cibule, ořechů a slaniny!

Foto: Marcel Rozhoň

Foto: Marcel Rozhoň

Pro všechny milovníky masa máme skvělou dobrotu. Dozlatova upečené kotlety s křupavou posypkou z cibule, ořechů a slaniny! Už se vám sbíhají sliny?

Článek

Jak vybrat skvělé maso? Nejchutnější jsou kotlety z mladého kusu. Mají světle růžovou barvu a jemná vlákna. Při pečení do masa nepíchejte vidličkou, zbytečně ho tím připravíte o šťavnatost. A v jakém stavu jsou kotlety nejchutnější? Když mají dokřupava opečené okraje a ve střední části jsou jemně narůžovělé.

Rychlé kotlety s křupavou cibulkou a ořechy

Na 4 porce budete potřebovat

  • 4 vepřové kotlety -
  • 2 větší cibule -
  • 100 g anglické slaniny v plátcích -
  • hrst vlašských ořechů -
  • 4 lžíce hladké mouky -
  • sůl a pepř -
  • olej nebo sádlo na smažení -

Postup

Krok 1: Nejdříve si udělejte křupavé cibulové kroužky. Oloupanou cibuli nakrájejte a rozeberte na kolečka. Mouku dejte do misky, osolte ji a pak v ní obalte cibuli. Na oleji ji pak opečte dozlatova a rozložte na papírové ubrousky.

Krok 2: Slaninu nakrájejte na čtverečky a opečte. Pak přidejte nasekané ořechy a vše ještě chvíli opékejte dokřupava. Přidejte opečenou cibuli, promíchejte a stáhněte z ohně.

Krok 4: Kotlety naklepejte, osolte a opepřete. Na oleji či na sádle je zprudka opečte z obou stran a podávejte s křupavou posypkou.

Tip: Slaninu, cibuli i ořechy můžete jednoduše nasypat na plech vyložený pečicím papírem a upéct v troubě.

Načítám