Článek
Jak vybrat skvělé maso? Nejchutnější jsou kotlety z mladého kusu. Mají světle růžovou barvu a jemná vlákna. Při pečení do masa nepíchejte vidličkou, zbytečně ho tím připravíte o šťavnatost. A v jakém stavu jsou kotlety nejchutnější? Když mají dokřupava opečené okraje a ve střední části jsou jemně narůžovělé.
Rychlé kotlety s křupavou cibulkou a ořechy
Na 4 porce budete potřebovat
- 4 vepřové kotlety -
- 2 větší cibule -
- 100 g anglické slaniny v plátcích -
- hrst vlašských ořechů -
- 4 lžíce hladké mouky -
- sůl a pepř -
- olej nebo sádlo na smažení -
Postup
Krok 1: Nejdříve si udělejte křupavé cibulové kroužky. Oloupanou cibuli nakrájejte a rozeberte na kolečka. Mouku dejte do misky, osolte ji a pak v ní obalte cibuli. Na oleji ji pak opečte dozlatova a rozložte na papírové ubrousky.
Krok 2: Slaninu nakrájejte na čtverečky a opečte. Pak přidejte nasekané ořechy a vše ještě chvíli opékejte dokřupava. Přidejte opečenou cibuli, promíchejte a stáhněte z ohně.
Krok 4: Kotlety naklepejte, osolte a opepřete. Na oleji či na sádle je zprudka opečte z obou stran a podávejte s křupavou posypkou.
Tip: Slaninu, cibuli i ořechy můžete jednoduše nasypat na plech vyložený pečicím papírem a upéct v troubě.
Vynikající jsou i kotlety v troubě: kotlety pečené na kysaném zelí s klobásou. Nebo si dáte vynikající kotlety s bramborami dušené v papiňáku?