Hlavní obsah
2,8
(9)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Chutné, ale levné? Tak o tom něco víme. Pojďte vyzkoušet dnešní recept na rychlé lívance bez kynutí. Jsou božské!

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • marmeláda
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 špetka soli
  • 2 ks vejce
  • 200 ml kefíru
  • 250 g polohrubé mouky
Článek

Postup

01.

Vejce rozšlehejte v mléce a přimíchejte k nim mouku smísenou s jedlou sodou a solí.

02.

Lívance smažte na mírném ohni na másle, nejlépe v lívanečníku.

03.

Podávat je můžete s marmeládou nebo si vyhrát s chutí a přidat javorový sirup, potřít je rozpuštěným máslem a rumem nebo obalit ve skořicovém cukru. Výhoda tohoto receptu je, že přestože lívance nejsou kynuté, jsou chutné a nadýchané.

Související témata:

Načítám