Článek
Postup
01.
Koření na směs smíchejte. Zbytek, který nepoužijete, uložte v kořence, hodí se na jakákoliv masa nebo zeleninu. V pánvi či hrnci, jenž může do trouby, osmahněte na troše olivového oleje jemně nakrájenou cibuli. Přidejte mleté maso a orestujte dohněda, až se bude úplně rozpadat.
02.
Ochuťte kořenicí směsí, přidejte oregano a rajčatové sugo (omáčku). Výroba suga není nijak náročná, návod najdete v receptu na pravou italskou pizzu. Místo suga můžete použít plechovku krájených sterilovaných rajčat a dvě lžíce rajčatového protlaku. Nechte chvíli podusit. Mezitím nalámejte pláty nudlí na lasagne na kousky velké přibližně 5 cm. Připravené těstoviny včetně všech úlomků opatrně vmíchejte do směsi, aby se s omáčkou provrstvily. Duste asi 20 minut doměkka.
03.
Troubu zapněte na 200 °C. Podušené lasagne poklaďte pár lžičkami ricotty a zasypte nastrouhaným parmazánem. Dejte asi na pět minut zapéct a můžete podávat.
Máte rádi rychlovky a neradi špiníte horu nádobí? Určitě vás zaujmou krémové těstoviny z jednoho hrnce nebo třeba pečené kuřátko s těstovinami z jednoho hrnce.