Článek
Postup
01.
Najemno pokrájenou cibuli (dvě střední nebo jednu velkou) osmažte na troše oleje dosklovata, přidejte maso a vařečkou ho rozdělujte na menší kousky. Nechte ho ze všech stran zatáhnout.
02.
Přidejte na proužky pokrájené papriky (např. žlutou a červenou), nasekaný česnek a všechno koření: římský kmín, papriku, oregano a dle chuti i chilli – čerstvé či sušené. Pořádně osolte, vmíchejte rajčata, fazole, 400 ml vody a protlak a asi patnáct minut duste doměkka.
03.
Vmíchejte kukuřici a čokoládu (tu určitě nevynechejte, jídlo krásně doladí), ještě chvilku prohřejte a případně dochuťte čerstvě mletým pepřem a solí.
04.
Podávejte jen tak, s rýží, bramborami nebo pečivem. Přidat můžete i strouhaný sýr, řecký jogurt nebo kysanou smetanu, čerstvé chilli a bylinky (petržel či koriandr). Chili je nejlepší druhý den, když se odleží a chutě se hezky propojí.
Co vaříte, když nemáte moc času, ale zároveň se nechcete odbýt polotovary?