Hlavní obsah
3,8
(13)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Milujete českou kuchyni? A už jste zkoušeli uvařit nějakou dobrotu se škvarky? Ne? Zkuste rychlé knedlíky se škvarky.

20 min.
Příprava
4 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
20 knedlíků
  • 4 ks housky
  • 100 ml mléka
  • 2 lžíce másla
  • 50 g škvarků
  • 100 g anglické slaniny
  • 50 g jemné krupice
  • 1 ks vejce
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 ks cibule
Článek

Postup

01.

Housky nakrájejte na kostičky, zalijte je mlékem a rozpuštěným máslem a nechte vše vsáknout.

02.

Poté přidejte nasekané škvarky, kostičky slaniny, žloutek, jemnou krupici, sůl, pepř a vyšlehaný sníh z bílku. Vypracujte lepivý základ, který by však měl držet při sobě. Pokud je třeba, přidejte ještě trochu krupice.

03.

Z hmoty poté v dlaních vytvarujte kulaté knedlíky, které vařte v osolené vodě asi 3–4 minuty. Podávejte je s opečenou cibulkou nebo pečeným masem a zelím.

Pokud máte radši klasický kynutý domácí knedlík a ten škvarkový vás nenadchne, koukněte na náš další článek.

Energetická hodnota celkem - 20 knedlíků
Energie8 131,45 kJ
Bílkoviny60,95 g
Tuky114,34 g
Sacharidy163,93 g
Sůl6,96 g
SAFA51,79 g
Vláknina10 g
Cukry13,06 g
Související témata:

Načítám