Článek
Postup
01.
Oddělte žloutky od bílků. Žloutky utřete s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Pak přimíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva.
02.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Opatrně ho zapracujte do těsta. Hotové těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 20 až 25 minut.
03.
Mezitím připravte krém. Do mísy dejte salko a změklé máslo a ušlehejte nadýchaný krém.
04.
Vychladlý korpus potřete rybízovým džemem. Navrch naneste krém a uhlaďte. Koláč nakonec posypte čokoládou. Dejte ho do chladu alespoň na 2 hodinky a poté nakrájejte na řezy.
Koláče na plech jsou rychlé a většinou jednoduché: vyzkoušejte rychlé rumové řezy, dokonale vláčnou čokoládovou buchtu nebo ovocný koláč na plech s tvarohem z kynutého těsta.