Hlavní obsah
3,1
(119)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Milujete koláče na plech? Pak byste určitě měli zařadit do svého repertoáru i tyto karamelové řezy. Krém v kombinaci s čokoládou a jemným piškotem chutná výtečně.

40 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech 22 × 30 cm
Těsto
  • 250 g polohrubé mouky
  • 5 ks vejce
  • 180 g cukru moučka
  • 2 lžičky prášku do pečiva
Na dohotovení
  • 1 plechovka karamelového kondenzovaného mléka
  • 250 g másla
  • 6 lžic hořké čokolády
  • 8 lžic rybízové marmelády
Článek

Postup

01.

Oddělte žloutky od bílků. Žloutky utřete s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Pak přimíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. 

02.

Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Opatrně ho zapracujte do těsta. Hotové těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 20 až 25 minut. 

03.

Mezitím připravte krém. Do mísy dejte salko a změklé máslo a ušlehejte nadýchaný krém. 

04.

Vychladlý korpus potřete rybízovým džemem. Navrch naneste krém a uhlaďte. Koláč nakonec posypte čokoládou. Dejte ho do chladu alespoň na 2 hodinky a poté nakrájejte na řezy. 

Koláče na plech jsou rychlé a většinou jednoduché: vyzkoušejte rychlé rumové řezy, dokonale vláčnou čokoládovou buchtu nebo ovocný koláč na plech s tvarohem z kynutého těsta.

Související témata:

Načítám