Článek
Postup
01.
Čokoládu nasekejte, aby se snadněji rozpustila. Smetanu ohřejte, ale nevařte. Sejměte ji ze sporáku a dejte do ní rozpustit nasekanou čokoládu. Chvíli nechte stát a po pár minutách promíchejte, vznikne jemná lesklá směs – ganache (ganáž).
02.
Do smetanovo-čokoládové směsi přidejte mandlovou mouku a špetku kvalitní soli. Promíchejte a vložte asi na hodinu do mrazničky. Jak mandlovou mouku vyrobit doma?
03.
Mezitím si připravte ovoce na obalení pralinek. Lyofilizované (mrazem sušené) maliny jednoduše rozemelte (rozmixujte) na prach.
04.
Čokoládovou hmotu vyndejte z mrazničky. Lžící nabírejte jednotlivé porce, rukama tvořte koule a ihned je obalujte v malinovém prachu.
05.
Pralinky skladujte v uzavíratelné krabici v chladu, vydrží čerstvé přibližně 10 dní.
Vynikající je i nepečený mandlový nugát turrón anebo fantastické nepečené řezy bajadera s ořechy a čokoládou.