Článek
Postup
01.
Troubu vyhřejte na 170 °C a pekáč vymažte máslem a vysypejte moukou. Máslo prošlehejte s cukrem, přidejte vejce, sůl a šťávu a kůru z chemicky neošetřeného citronu.
CITRON JE DOBRÝ PŘÍTEL KAŽDÉHO CUKRÁŘE
02.
Vmíchejte mouku, jedlou sodu a nakonec i mák. Rozetřete do formy a pečte 10 až 15 minut, jen až povrch zezlátne, koláč by měl zůstat dost vláčný. Nechte vychladnout.
03.
Na polevu šlehejte cukr s kůrou z druhého citronu a asi 3 lžícemi šťávy do rozpuštění, rozetřete na koláč a nechte zatuhnout.
Tip
Podívejte se i na další recepty s mákem.
Máte mák raději mletý? Pak si upečte vláčný makovec s jogurtem nebo zdravý makový chlebíček bez mouky. Jestli vám zbyl celý mák a nechce se vám ho mlít, vynikající je makový máslový koláč katlama.