Článek
Kuřecí játra jsou velmi křehká, takže jim stačí opravdu jen krátká příprava – tuhle večeři budete mít hotovou za patnáct minut. Zapomeňte na školní jídelnu a zkuste je, jsou opravdu chutná a přitom levná.
Na 4 porce:
- 600 g kuřecích jater -
- ½ cibule -
- 200 ml smetany ke šlehání -
- 20 ml koňaku nebo whisky -
- 1 stroužek česneku -
- 1–2 snítky tymiánu -
- sůl a pepř -
- olej -
KUŘECÍ JÁTRA JSOU RYCHLÁ, LEVNÁ A VŽDYCKY SE POVEDOU
Postup
01.
Játra odblaňte a nakrájejte na kousky velikosti sousta. V pánvi rozehřejte olej a játra na něm zprudka orestujte, stačí opravdu jen krátce, aby se nerozsypala. Vyndejte je z pánve a ve výpeku dozlatova osmahněte jemně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a lístky tymiánu. Podlijte alkoholem a nechte odpařit. Přilijte smetanu, vraťte játra a osolte a opepřete. Krátce prohřejte a podávejte s pečivem nebo bramborami.
Tip: Podávejte s rýží. Znáte dva nejlepší způsoby, jak uvařit rýži?
Z kuřecích jater vyrobíte i jemnou domácí kuřecí paštiku nebo domácí játrovou pomazánku se slaninou.