Článek
Postup
01.
Vše kromě oleje den předem smíchejte a nechte v lednici odležet: krkovici pokrájenou na tenké plátky, cibuli na proužky, jarní cibulku na špalíčky, nasekaný česnek, nastrouhaný nebo jemně pokrájený zázvor, fermentovanou chilli pastu gochujang (viz tip na závěr článku), sójovou omáčku, rýžový ocet a čerstvě nadrcený pepř.
02.
Marinované maso (škola marinování masa, ryb a sýrů) je mnohem měkčí a lepší než to bez odležení, ale pokud jste na přípravu nemysleli den předem, naložte ho alespoň 30 minut před smažením.
03.
Ve velké pánvi nebo woku rozehřejte trochu oleje, maso na něm asi 10 minut při co nejvyšším plameni dokřupava opékejte. Nejprve pustí trochu šťávy, ale pak se pěkně zatáhne a zezlátne. Podle chuti dosolte (ale pozor, pasta i sójová omáčka jsou slané dost). Podávejte s rýží.
Tip: Gochujang (česky kočchudžang) je silně návyková korejská fermentovaná chilli pasta. Koupíte ji na internetu a v korejských, japonských či jiných orientálních potravinách. Je sladko-pálivá a skvěle chutná v nudlích, rýžových a masitých jídlech i polévkách.
Zkoušíte rádi nové suroviny, nebo se raději držíte známé klasiky?