Článek
Postup
01.
Cibuli nakrájejte najemno a nechte zesklovatět na polovině másla.

A nechte zesklovatět na polovině máslaFoto: Mona Martinů
02.
Přidejte rýži a pořádně promíchejte, aby se zrníčka dobře obalila.

Přisypte rýži a pořádně promíchejte, aby se všechna zrníčka obalila. Poté zalejte vínem, nechte ho odpařit a dovařte ve vývaruFoto: Mona Martinů
03.
Zalejte vínem, nechte ho odpařit, a postupně po naběračkách přilévejte vývar vždy ve chvíli, kdy je předchozí dávka už téměř odpařená.
04.
Když je rýže měkká, vmíchejte hrášek, nechte prohřát a zjemněte zbylým máslem.
05.
Ochuťte hrstí nasekané máty, najemno nastrouhanou citronovou kůrou (použijte ale jenom žlutou část, bílá je hořká!) a strouhaným sýrem. Podle chuti osolte a opepřete a můžete podávat!

Na závěr rizoto zjemněte máslem a parmezánem, obojí mu dodá krásně krémovou konzistenciFoto: Mona Martinů

A spolu s nastrouhanou citronovou kůrou jimi dochuťte hotové rizotoFoto: Mona Martinů
Tip: Jestli se neobejdete bez masa, přidejte během smažení k cibuli i kousky kuřecího nebo na posledních pár minut do rýže zamíchejte hrnek mrazených krevet, které s hráškem a citronem perfektně ladí.