Článek
Postup
01.
Řízky z obou stran naklepejte, aby byly maximálně 0,5 cm tlusté, a oba pokrájejte na 3 až 4 menší kousky. Z jedné strany je osolte a opepřete (používejte čerstvě mletý pepř), z druhé už jen opepřete - parmská šunka je slaná dost.
02.
Na neosolenou stranu položte kousek plátku sušené šunky a lístek šalvěje, přichyťte párátkem, a z obou stran lehce obalte v mouce.
03.
Na velké pánvi rozehřejte máslo s olejem a řízečky krátce opečte, každé straně by měla stačit 1 až 2 minuty. Začínejte stranou se šunkou.
04.
Maso vyndejte stranou a uložte do tepla. Do pánve přilijte víno, chvilku zprudka povařte, aby se ho většina odpařila, a touto omáčkou řízky polijte.
05.
Podávejte se širokými nudlemi, rýží nebo bramborami a skrojkem citronu. Nebo jen tak - jako elegantní předkrm.
Tip: Do omáčky přidejte i lžíci pokrájených kaparů, bude ještě lepší!
Na italskou kuchyni je vždy spolehnutí. Podle našich ověřených receptů si můžete připravit i božské lasagne s boloňským ragú, černé sépiové rizoto nebo rychlý dezert tiramisu.