Hlavní obsah
3,3
(134)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Špagety s tuňákem a rajčatovou omáčkou uvaříte, i kdybyste nešli na nákup třeba celý měsíc. Stačí mít doma pár trvanlivých surovin, které můžete obměnit dalšími zásobami ze spíže nebo mrazáku. A do čtvrt hodiny z nich uvaříte skvělou večeři!

5 min.
Příprava
12 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Potřebujete (místo rajčat se hodí i protlak nebo passata)
  • 200 g těstovin
  • 1 ks červené cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 1 plechovka rajčat
  • 1 lžička čerstvého oregana
  • 1/4 lžičky chilli
  • 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
  • 1 lžíce parmazánu
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Můžete přidávat a obměňovat
  • 8 ks oliv černých
  • 1 hrst kukuřice
  • 2 lžíce červeného vína
  • 1/4 balení listového špenátu
  • 2 filátka ančoviček
  • 1 lžíce kaparů
  • 1 hrst listové petržele
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte v hodně osolené vodě dle návodu na obalu na skus. Na troše oleje (pokud máte tuňáka v oleji, tak klidně slijte do pánve přímo ten) nechte spolu se špetkou chilli zesklovatět cibuli.

02.

Přidejte nasekaný česnek, po pár vteřinách zalijte rajčaty, protlakem či passatou, podle potřeby zřeďte vodou či vínem a dochuťte solí a oreganem nebo bazalkou. Alespoň 5 minut povařte, než se uvaří špagety.

03.

Vmíchejte tuňáka (větší plechovku se 120 g pevného podílu), nechte prohřát, opepřete a smíchejte se slitými nudlemi. Podle chuti posypejte sýrem nebo sekanou petrželí a podávejte.

Foto: Eva Malúšová

Co všechno se dá uvařit do 15 minut?Foto: Eva Malúšová

Tip: Na vaření 1-2 porcí jsou praktické malé plechovky tuňáka, ty se výhodněji prodávají po 3 kusech (Rio Mare má i skvělou verzi s chilli nebo citronem, trojbalení prodává také Calvo a Giana, krabičky po dvou zase Franz Josef Kaiser).

Vyzkoušejte i naše další oblíbené rychlovečeře: zelenou šakšuku s vejci a špenátem nebo zapečené tousty de luxe.

Načítám