Článek
Postup
01.
Těstoviny uvařte v hodně osolené vodě dle návodu na obalu na skus. Na troše oleje (pokud máte tuňáka v oleji, tak klidně slijte do pánve přímo ten) nechte spolu se špetkou chilli zesklovatět cibuli.
02.
Přidejte nasekaný česnek, po pár vteřinách zalijte rajčaty, protlakem či passatou, podle potřeby zřeďte vodou či vínem a dochuťte solí a oreganem nebo bazalkou. Alespoň 5 minut povařte, než se uvaří špagety.
03.
Vmíchejte tuňáka (větší plechovku se 120 g pevného podílu), nechte prohřát, opepřete a smíchejte se slitými nudlemi. Podle chuti posypejte sýrem nebo sekanou petrželí a podávejte.
Tip: Na vaření 1-2 porcí jsou praktické malé plechovky tuňáka, ty se výhodněji prodávají po 3 kusech (Rio Mare má i skvělou verzi s chilli nebo citronem, trojbalení prodává také Calvo a Giana, krabičky po dvou zase Franz Josef Kaiser).
Vyzkoušejte i naše další oblíbené rychlovečeře: zelenou šakšuku s vejci a špenátem nebo zapečené tousty de luxe.