Hlavní obsah
3,6
(65)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

K létu ryby patří, a pokud nejste zrovna milovníci složitých receptů, vyzkoušejte rychlou, jednoduchou a zdravou tuňákovou pomazánku, která je do deseti minut na stole.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Na pomazánku
  • 1 konzerva tuňáka v oleji
  • 3 lžíce řeckého jogurtu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 špetka soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 ks šalotky
Na ozdobu
  • 1 hrst jarní cibulky
  • 2 plátky citronu
  • 2 ks vejce
Článek

Postup

01.

Do misky vyklopte tuňáka z konzervy i s olejem a přidejte řecký jogurt. Jogurt musí být hustý s vyšším obsahem bílkovin, díky nimž je hutnější. Je tuňák v konzervě zdravý?

02.

Ke směsi dále přidejte hořčici a šalotku nasekanou najemno. Směs dochuťte solí, pepřem a šťávou z čerstvého citronu. 

03.

Pomazánku promíchejte a natřete na čerstvé pečivo. Servírujte s uvařeným vejcem, plátkem citronu a jarní cibulkou.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Parádní večeře nebo rychlé chlebíčky pro hosty. A přitom nic složitého!Foto: Viktorie Hrazdílková

Vyzkoušejte naše další bleskové letní recepty, třeba špagety s tuňákem nebo těstovinový salát s tuňákem ze zbytků.

Načítám