Článek
Postup
01.
Připravte si všechny suroviny. Maso použijte minutkové, například hovězí pupek neboli flank steak.
02.
Hodně ostrým nožem nakrájejte maso proti vláknu na asi 3 mm tlusté nudličky.
03.
Nudličky smíchejte se škrobem a pořádnou dávkou čerstvě mletého pepře a nechte 15 až 30 minut odležet, aby se škrob vsákl.
04.
Mezitím si můžete dát vařit rýži nebo jinou přílohu.
05.
Během marinování masa si stihnete i nasekat česnek, nastrouhat nebo nasekat zázvor a na kolečka pokrájet jarní cibulku (trochu si jí nechte stranou na ozdobu). Sójovou omáčku smíchejte s vodou, cukrem a škrobem.
06.
Když máte vše přichystáno, ve woku nebo velké pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje a maso na něm co nejprudčeji za stálého míchání opečte, až se zatáhne. Bude to trvat jen asi dvě minuty. Děrovanou lžící je poté vyndejte na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný olej, a tuk z pánve slijte tak, aby v ní zbyla jen asi lžíce.
07.
Do pánve vhoďte nastrouhaný zázvor a chilli papričky (2 sušené, ale množství upravte dle své chuti), 1 až 2 minuty restujte, přidejte česnek, promíchejte a zalijte připravenou zálivkou.
08.
Za stálého míchání nechte několik minut povařit, až směs hezky zhoustne. Poté do ní vmíchejte cibulku i odložené maso, ještě chvilku prohřejte, a případně dochuťte.
09.
Podávejte s rýží nebo jinou oblíbenou přílohou a posypané odloženou cibulkou a sezamem.
Tip: Do pánve přidejte i kousky brokolice, plátky mrkve a papriky nebo třeba zelené lusky. Stačí je restovat spolu se zázvorem nebo předem trochu povařit na páře.
Dáte nám svůj tip na rychlou teplou večeři? My nedáme dopustit na kari z červené čočky, restovaná jatýrka a samozřejmě vajíčka na všechny způsoby.