Článek
Postup
01.
V hrnci rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidejte maso a opékejte, dokud se nezatáhne. Poté přidejte najemno pokrájený česnek, protlak a koření (kromě soli a pepře) a míchejte asi minutu.
02.
Až se maso pořádně rozvoní, podlijte ho rajčaty a 3 dl vody. Osolte, opepřete a nechte pod poklicí na mírném ohni dusit 15 minut.
03.
Mezitím nakrájejte papriky na menší kusy a přidejte do hrnce. Duste dalších 10 až 15 minut. Hotovo!
04.
Podávejte s čerstvým pečivem, rýží, polentou, bramborovou kaší, bulgurem... Každou porci ozdobte nasekanou petrželkou.
Zahřejte se i dalšími masovými recepty, které vás potěší zejména v chladných měsících. Nepřehlédněte feferonkový guláš z pomalého hrnce anebo hovězí kostky s paprikou.