Článek
Čas Vánoc se pomalu blíží a chladné dny vás budou ještě pár měsíců doprovázet. Co si je trochu zpříjemnit? S mým receptem na nejkřehčí a nejvoňavější jablka obalená ve skořici se vám to určitě povede. Bude je milovat celá vaše rodina. Tak neváhejte a naservírujte s láskou svým blízkým to nejsladší potěšení!
Voňavá skořicová jablka
Na 4 porce potřebujete: 6 větších jablek, 200 g hladké mouky, 200 ml světlého piva, 2 lžíce oleje, 2 vajíčka, 30 g cukru, sůl, olej na smažení, skořicový cukr na obalení
Postup: Nejprve oddělte žloutky a bílky. Prosejte mouku přes síto, přilejte k ní pivo, olej, přidejte žloutky a špetku soli a v mixéru vše společně vyšlehejte. Nechte odpočinout v lednici po dobu 30 minut. Mezitím vyšlehejte bílky s cukrem, dokud nebude hmota pevná. Vyšlehané bílky smíchejte s vychlazenou směsí.
Oloupejte jablka a nakrájejte je na asi půlcentimetrové plátky přes střed tak, abyste měli uprostřed hvězdičky. Středy pomocí nože, případně malého vykrajovátka, odstraňte. Plátky jablek postupně namáčejte v připravené směsi a smažte na rozpáleném oleji dozlatova. Usmažená jablka nechte okapat na papírové utěrce a poté ještě teplá obalte ve skořicovém cukru z obou stran. Užijte si tuto pochoutku ještě za tepla!
Tip: Stejným způsobem můžete připravit ananas, hrušku, nebo třeba jejich ovocnou kombinaci.
Jste milovníky sladkého nebo máte alespoň pro koho sladké dobroty připravovat? V tom případě byste měli do své kuchařské výzbroje zařadit recept na nadýchané voňavé buchty s tvarohem nebo vyzkoušet další tři recepty z kynutého těsta.