Článek
Postup
01.
Cibuli nakrájejte najemno a zpěňte ji na troše másla (nebo olivového oleje). Když zesklovatí, přidejte utřený česnek a nechte jej rozvonět.
02.
Přilijte plechovku sterilovaných rajčat (klasická plechovka má objem necelých 500 ml) a kuřecí nebo zeleninový vývar, promíchejte a přiveďte k varu. Osolte, opepřete, přidejte bobkový list a snítku tymiánu. Nechte zvolna vařit, dokud nepřipravíte krutony.
03.
Dva plátky toastového chleba potřete kečupem nebo jinou oblíbenou omáčkou do toastů. Na namazaný chléb položte po plátku šunky a sýru a přiklopte druhým plátkem. Toasty zapečte buď v toasteru, nebo je na lžičce másla z obou stran opečte na rozpálené pánvi.
04.
Z polévky vyjměte tymián a bobkový list a rozmixujte dohladka. Naservírujte ji do talířů. Hotové toasty rozkrájejte na kostičky. Polévku ozdobte připravenými toastovými krutony a trochou tymiánu. Můžete podávat!
Přemýšlíte, co se zbylým toastovým chlebem? Udělejte si toasty na sladko. Buď francouzský vanilkový toast s medovým jogurtem nebo křehký, voňavý a sladký toast se spoustou koření, másla a smetany.