Článek
Postup
01.
Hovězí maso nakrájejte na nudličky proti vláknu, osolte jej a opepřete. V pánvi wok na oleji zprudka orestujte maso a po asi dvou minutách ho z pánve vyndejte stranou na talíř.
02.
Na zbylý olej přidejte nakrájenou cibuli a nakrájenou papriku. Zeleninu opékejte 3–4 minuty, dokud nezačne měknout. Po této době přidejte k zelenině nasekané stroužky česneku a najemno nasekaný čerstvý zázvor. Krátce společně zarestujte.
03.
V misce si mezitím smíchejte studený hovězí vývar s kukuřičným škrobem, sójovou omáčkou a rýžovým octem. Tuto směs nalijte do woku k zelenině, přidejte i maso a provařte přibližně dvě minuty.
04.
Hotovou hovězí směs servírujte s vařenou rýží.
Chcete další tip na rychlou teplou večeři? Co takové kari z červené čočky, restovaná jatýrka nebo vajíčka na všechny způsoby?