Článek
Postup
01.
Změklé nebo rozehřáté máslo utřete s cukrem. Postupně zapracujte vejce, jogurt, vanilku, sůl a mouku s kypřicím práškem. Zřeďte asi 50 ml mléka nebo dejte více jogurtu.
02.
Vmíchejte omytý rybíz (červený nebo černý, čerstvý nebo mrazený, muffiny budou skvělé tak jako tak) a nahrubo nasekanou čokoládu. Těsto rozdělte do cca 18 muffinových formiček vyložených papírovými košíčky a pečte přibližně 30 minut při 180 °C.
03.
Krém buď připravte jen ze smetany, mascarpone a moučkového cukru dle chuti, nebo jako já přidejte i rybíz. Ten (klidně i ve větším množství) povařte s krupicovým cukrem 5 až 10 minut doměkka. Pomocí silikonové stěrky propasírujte přes sítko a prošlehejte s mascarpone. Nechte vychladnout.
04.
Smetanu ušlehejte dotuha a opatrně zapracujte do mascarpone. Podle chuti ještě trochu doslaďte nebo dobarvěte kapičkou potravinářského barviva. Nechte v chladu, dokud muffiny nevychladnout.
05.
Jen tak nožem nebo sáčkem se zdobicí špičkou poté naneste krém (podívejte se, jak ozdobit cupcake), případně dozdobte čerstvým rybízem, a podávejte.
Cupcakes už jsou upečené a rybíz pořád zbývá? Uvařte z něj rybízovou marmeládu jako falešné brusinky nebo želé do lineckého, v zimě, jako když najdete!