Článek
Postup
01.
Máslo necháte povolit, přidáte pískový cukr, polohrubou mouku, lehce posolíte a vypracujete tužší těsto. Dáte ho do ledničky.
02.
Zatím si uvaříte hustý pudink – vanilkový, banánový... a dáte ho vychladnout. Až do vychladlého pudinku vmícháte šlehačku na vaření.
03.
Formičky na košíčky vymažete tukem a vysypete moukou, vtisknete do nich pokrájené těsto a jen 10 minut pečete v předehřáté troubě. Až trochu vychladnou, opatrně je vyklopíte, aby dokonale zchladly.
04.
Košíčky plníte pudinkem z cukrářského sáčku. Vrcholným kouzlem je to, že každý pudinkový košíček posypete rybízem – jednou nebo tří barev. Povrch ještě můžete upravit předem rozpuštěnou želatinou (návod je na sáčku).
Máte radši lehké nepečené moučníky? Připravte si cheesecake s rybízem.