Hlavní obsah
3,7
(22)
Foto: Marian Weyo, Shutterstock.com

Foto: Marian Weyo, Shutterstock.com

Udělejte radost svým blízkým a překvapte je vynikající rybízovou šťávou plnou vitamínů! Bacily nebudou mít šanci!

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 šťávu z kila rybízu
  • 1 kg rybízu
  • 1 l horké vody
  • 1 lžička kyseliny citronové
  • 1 kg cukru krupice
Článek

Postup

01.

Rybíz přelijete litrem horké vody, přidáte kyselinu citronovou, promícháte a necháte jeden den odstát.

02.

Druhý den přelijete přes jemné sítko a přidáte kilo pískového cukru. Zase necháte promíchané celý den stát.

03.

Třetí den už jen promícháte a máte lahodnou šťávu, kterou můžete ještě pojistit proti kazení troškou kyseliny sorbové.

Nedlouho po rybízové sezóně přijde na řadu bezinková, a i z té můžete připravit báječnou a zdravou šťávu.

Energetická hodnota celkem - 1 šťávu z kila rybízu
Energie19 500 kJ
Bílkoviny10 g
Tuky0 g
Sacharidy1 145 g
Sůl0,13 g
SAFA0 g
Vláknina50 g
Cukry1 075 g
Související témata:

Načítám