Článek
Postup
01.
Do mísy vyklepněte žloutky. Přidejte cukr a šlehejte, dokud nevznikne hustá a světlá pěna.
02.
Do těsta pak postupně zašlehávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, mandle a smetanu. Pro intenzivnější chuť můžete do těsta přidat ještě lžičku najemno nastrouhané citronové kůry.
03.
Ušlehejte hladké těsto. Z bílků pak ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do hotového těsta. Rybíz propláchněte a oberte.
04.
Těsto nalejte na plech vyložený pečicím papírem. Poprašte ho hrubou moukou, zabráníte tak tomu, aby se vám ovoce propadlo do těsta. Přidejte rybíz a koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C.
Tip
Po vychladnutí koláč nakrájejte. Můžete podávat s kopečkem zakysané smetany nebo mascarpone.
Doporučujeme zkusit také výbornou rybízovou marmeládu bez zrníček nebo rybízový koláč se sněhovou čepicí.