Článek
Postup
01.
Nejprve si připravte rybí filety. Můžete použít rybu dle libosti, například tresku, ale třeba také lososa. Já použila candáta. Filety bez kůže nakrájejte na asi 3 cm silné proužky. Rybu osolte, opepřete citronovým pepřem a zakápněte lehce olivovým olejem.
02.
Připravte si trojobal. Do jedné misky dejte hladkou mouku, v další vyšlehejte vejce s mlékem, lehce je osolte a opepřete. Ve třetí misce smíchejte strouhanku se sezamem, citronovou kůrou a lístky čerstvého tymiánu.
03.
Kousky ryby obalte v hladké mouce, poté je namočte do vajec a nakonec obalte v bylinkové strouhance. Obalené rybí prsty vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě na 200 °C přibližně 15 až 20 minut dozlatova.
04.
Mezitím si připravte jogurtový dip. Jogurt smíchejte s lístky tymiánu, citronovou šťávou, osolte a opepřete. Dip dejte vychladit do lednice.
05.
Hotové rybí prsty zakapejte dle libosti citronovou šťávou a podávejte s připraveným jogurtovým dipem. Jako přílohu můžete zvolit různou úpravu brambor nebo třeba celerové pyré.
A jak připravujete „rybí prsty“ vy?