Hlavní obsah
2,9
(36)
Foto: Kateřina Harudová

Foto: Kateřina Harudová

Rybičková pomazánka je klasika na chlebíčky a jednohubky, ale pokud chcete do jídelníčku zařadit více ryb, klidně si ji dejte i na žitném chlebu k snídani. V tom případě doporučuji vyměnit sýr za lehčí polotučný tvaroh, přidat čerstvou zeleninu a vařené vejce a zvážit výměnu cibulky za méně aromatické kyselé okurky nebo kapary. Pomazánka z uzené makrely je totiž bezvadně variabilní, takže ji nemusíte mít pokaždé stejnou.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 misku
Na pomazánku
  • 1 ks uzené makrely
  • 2 ks jarní cibulky
  • 200 g čerstvého krémového sýru
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Dle chuti můžete přidat
  • 2 ks vejce
  • 1/2 ks kyselých okurek
  • 1 hrst listové petržele
  • 2 lžíce tvarohu
  • 3 ks kaparů
Článek

Postup

01.

Makrelu podélně rozpulte, odstraňte z ní páteř a poté postupně oberte maso od kostí a kůže. Jarní cibulku nasekejte nadrobno. Místo ní můžete dát i šalotku, kousek klasické cibule nebo hrst pažitky.

02.

Rybu a pažitku smíchejte se sýrem a majonézou a dochuťte hořčicí, citronovou šťávou, solí a čerstvě mletým pepřem. Pro lehčí konzistenci přidejte tvaroh, pro sytější verzi vařená vejce. K ochucení se hodí i hladkolistá petržel, sekané kapary nebo kostičky kyselé okurky.

03.

Podávejte na žitném chlebu a spotřebujte do dvou dnů.

Máte nějakou svoji oblíbenou pomazánku? Zkuste klasické česnekovky se sýrem nebo nestárnoucí tvarohové pomazánky.

Související témata:

Načítám