Článek
Postup
01.
Brambory uvařte den předem ve slupce. Pak je oloupejte a šťouchadlem rozmačkejte se lžící másla.
02.
Rybu nakrájejte na kousky. Do rendlíku dejte mléko, přidejte rybu, najemno nakrájenou cibuli a vše krátce, asi 5 minut, povařte. Pak rybu sceďte a spolu s cibulí přidejte k bramborám.
03.
Přidejte vejce, petrželku, sůl podle chuti, špetku muškátového oříšku a pepř. Vše důkladně propracujte. Pokud není hmota dost tuhá na tvarování, můžete přidat trochu hladké mouky.
04.
Vytvarujte karbanátky a obalujte je ve strouhance. Pak je na oleji smažte dozlatova. Hotové karbanátky skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk.
05.
Hotové karbanátky podávejte s bramborovým salátem nebo kaší.
Z jednoho pekáče a do půl hodiny: voňavá ryba v bazalkové krustě. Anebo si připravte poctivého vánočního kapra.