Hlavní obsah
3,2
(49)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Pokud nemusíte ryby, a přesto chcete na svátky dostát tradici, vyzkoušejte karbanátky z tresky. Křupavé, dozlatova upečené budou chutnat s bramborovým salátem skvěle.

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g brambor
  • 400 g tresky
  • 1 ks cibule
  • 1 ks vejce
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžíce listové petržele
  • 1 hrnek strouhanky
  • 100 ml oleje
  • 200 ml mléka
  • 1 lžíce másla
  • 1 špetka muškátového oříšku
Článek

Postup

01.

Brambory uvařte den předem ve slupce. Pak je oloupejte a šťouchadlem rozmačkejte se lžící másla.

02.

Rybu nakrájejte na kousky. Do rendlíku dejte mléko, přidejte rybu, najemno nakrájenou cibuli a vše krátce, asi 5 minut, povařte. Pak rybu sceďte a spolu s cibulí přidejte k bramborám.

03.

Přidejte vejce, petrželku, sůl podle chuti, špetku muškátového oříšku a pepř. Vše důkladně propracujte. Pokud není hmota dost tuhá na tvarování, můžete přidat trochu hladké mouky. 

04.

Vytvarujte karbanátky a obalujte je ve strouhance. Pak je na oleji smažte dozlatova. Hotové karbanátky skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk.

05.

Hotové karbanátky podávejte s bramborovým salátem nebo kaší.

Z jednoho pekáče a do půl hodiny: voňavá ryba v bazalkové krustě. Anebo si připravte poctivého vánočního kapra.

Načítám