Článek
Nilský okoun chutná skvěle, ale samozřejmě můžete na pokrm použít rybu, která vám chutná nejvíce. Oblíbený je i losos, treska nebo mořská štika. Pak už jen stačí přidat zeleninu a bylinky podle chuti a za chvilku je hotovo.
Nilský okoun se zeleninou
Na 4 porce budete potřebovat:4 filety z okouna, 1 cibuli, 1 menší cuketu, 1 červenou papriku, 1 žlutou papriku, hrst cherry rajčátek, 4 plátky šunky, lístky rozmarýnu, citronovou šťávu, sůl, pepř, olivový olej
Postup:Rybu osolte, opepřete a zakápněte citronovou šťávou. Pak si připravte 4 čtverce z pečicího papíru. Na každý dejte plátek šunky a na ní filet z ryby. Cuketu nakrájejte na kolečka, cibuli na čtvrtinky, papriku na kousky, cherry rajčátka můžou zůstat v celku. Zeleninu dejte do mísy, přidejte lístky rozmarýnu, osolte, a zakapejte olivovým olejem. Vše důkladně promíchejte a na každý kousek ryby dejte hromádku zeleniny. Balíčky svažte provázkem a pečte asi 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Ihned rozbalte a podávejte.
Tip: Do balíčků můžete přidat zeleninu i bylinky podle vlastní chuti a mít tak pokaždé jinou, přesto výbornou verzi tohoto pokrmu.
Ryby patří neodmyslitelně ke zdravému jídelníčku. Zkuste si připravit skvělé rybí karbanátky nebo zapečenou tresku se zeleninou!
Připravujete si pravidelně ryby? Jaké jsou vaše nejoblíbenější?