Článek
Postup
01.
Slaninu nakrájejte na drobné kostičky a nasucho opražte dokřupava. Přebytečný tuk slijte. Brambory uvařte ve slupce doměkka. Ještě teplé je oloupejte – jde to lépe. Pak je nakrájejte na větší kousky. Cibulku pokrájejte nadrobno, vejce nahrubo. V misce promíchejte majonézu, hořčici, sůl a pepř.
BRAMBOROVÝ SALÁT MÁ TOLIK VARIANT, KOLIK JE KUCHAŘŮ
02.
Brambory smíchejte se všemi připravenými ingrediencemi a zálivkou, jen si nechte pár kostiček slaniny a trochu cibule na ozdobu. Podávejte jako přílohu ke grilovanému masu.
Tip: Salát je dostatečně vydatný i jako hlavní chod, skvěle se k němu hodí tmavé pečivo.
Jaký bramborový salát máte nejraději? Musí v něm být majonéza?