Článek
Postup
01.
Brambory oškrábejte, nakrájejte na kousky a uvařte v osolené vodě doměkka. Troubu zapněte na 200 °C.
02.
Horké brambory rozšťouchejte na kaši. Přidejte na kostičky nakrájenou šunku a nastrouhaný sýr - můžete použít různé druhy, čím tučnější, tím chutnější výsledek bude. Část sýru si nechte na posypání. Pak k bramborám rozklepněte vejce, přidejte jemně nakrájenou cibulku, olivový olej a strouhanku. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vše promíchejte.
03.
Formu vymažte kouskem másla a bramborové těsto do ní zarovnejte. Posypte odebraným strouhaným sýrem a nechte asi 20 minut zapéct dozlatova. Pokud máte rádi extra šťavnatou krustu, připravte si ji podle receptu tady. Upečený koláč můžete ihned servírovat.
Co děláte se zbylými bramborami vy? Brambory jsou vhodné i při dietě.